Jyske Bank lukker i London

Om Jyske Bank | 30. september 2008

Jyske Bank trækker sig ud af England. Alligevel får kunderne flere muligheder. Det har et samarbejde med den norske bank DNB Nor sikret.

Bedre betaling
Aftalen med DNB Nor indbefatter blandt andet hurtige engelske pengeoverførsler. Dem har Jyske Bank ikke tidligere kunnet tilbyde kunderne, da Jyske Bank manglede den fornødne IT. Samarbejdet kommer derfor til at stille især danske erhvervskunder stærkere på det engelske marked.

Flest fordele for firmaet
At virksomheder danner såkaldte strategiske alliancer, er en tendens, vi vil se mere til i fremtiden. Det forklarer Henrik B. Sørensen, der er lektor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet.

Han ser udviklingen som en direkte konsekvens af, at det ikke længere er enkeltvirksomheder der konkurrerer mod andre enkeltvirksomheder på det globale marked. I dag er det alliancer af virksomheder, der kæmper i fællesskab for at forstå de markeder, som deres kunder bevæger sig på.

Af Martin Kubert, kubert@jyskebank.dk

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.