Interview med Ole Sohn (SF): Er han ulven Ole eller ...

Øvrige emner | 24. februar 2011

HERREVÆRELSET: SF er blevet et "nyt" parti, medlemmerne vil ind i samfundets maskinrum. Slut med at stå på sidelinien, nu skal der tælles til 90.

Interview med SFs gruppeformand Ole Sohn, som er ét af de mest indflydelsesrige medlemmer af SF og den røde blok.

Liberal Alliances Ungdom har kaldt Ole Sohn for Ulven Ole! Er han det?

Ole Sohn, tippet til at blive landets nye erhvervs- og økonomiminister, lover at produktionssektoren ikke får øget skattetryk. Der skal skaffes arbejdspladser, men hvordan? Og lyder han ikke som en liberal minister?

 

Citater fra interviewet:

Venstreorienterede vælgere vil også med ind i maskinrummet - ikke bare stå på sidelinien med de rigtigere holdninger - de vil også dreje på knapperne.

"Vi har en stor interesse i at de penge, der er i erhvervslivet, de bliver geninvesteret i erhvervslivet."

"Skal man kunne lede et land, skal man selvfølgelig også kunne lede et parti."

"Alle kan blive inspireret af fortidens store tænkere..."

"Jeg var på et kursus og fik at vide, jeg var introvert..."

 

Producer Lasse Kristensen, redigering Jesper Ravn. Tilrettelæggelse Mads Qvortrup og Anette von Benzon, redaktionen@jyskebank.dk

 

Blå bog Ole Christian Liep Sohn:

Født 1954. Gruppeformand for SF, forfatter, forelægger. Var formand for Centralkomiteen i Danmarks Kommunistiske Parti fra 1987-1991. Blev  medlem af SF i 1992.

Finansordfører
Ordfører vedr. grundloven
Politisk økonomisk ordfører.

Medlem af bl.a.: 

Finansudvalget, Det Politisk-Økonomiske udvalg,  Udvalget for Forretningsorden, Dansk Interparlamentarisk Gruppes bestyrelse.

 

Blå bog professor Mads Qvortrup:

Professor Mads Qvortrup:  42 år. Bosat i London med sin kone og børn. Mads Qvortrup er DPhil i Politics fra Brasenose College, University of Oxford.

Han har været rådgiver for den britiske regering og har været expertudsending for det britiske udenrigsministerrium.  Qvortrup er forfatter til fem bøger om politik, heriblandt Fogh, Kragh,  Schlüter og Stauning (Borgen 2009) og A Comparative Study of Referendums  (Manchester University Press 2005).

Han har skrevet for blandt andre The  Guardian, the Glasgow Herald og the Sunday Express og har medvirket adskellige gange som kommentator for BBC World. I Danmark er Mads Q. kommentator på TV2 News og jyskebank.tv

Mads har udover sin karriere som journalist og rådgiver i fem år undervist  på London School of Economics og været gæsteprofessor på University of Sydney i Australien.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.