Hvordan får vi flere Kloge Hænder?

Om Jyske Bank | 30. oktober 2020

Det spørgsmål har Jyske Bank sammen med en række samarbejdspartnere i projektet "Kloge Hænder" forsøgt at svare på ved at udvikle en model til brug på i folkeskolerne. Målet er at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne.

I 2019 og 2020 er der afholdt en række pilotarrangementer rundt om i landet, hvor fokus var på, hvordan virksomheder i samarbejde med folkeskoler og andre offentlige og private aktører kunne motivere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Arbejdet skulle kvalificere projektet og skabe en fremtidig platform. I pilotprojekterne blev modellen udviklet, tilpasset og afprøvet, og målgruppen blev indsnævret i samarbejde med lokale aktører.

På baggrund af disse erfaringer er der udarbejdet en række anbefalinger til at styrke skolevirksomhedssamarbejdet i udskolingen. VFSA og Skolelederforeningens undersøgelse har også vist, at tre fjerdedele af skolederne ønsker at skue op for samarbejdet med virksomheder. 

Samarbejdsgruppen bag projekt Kloge Hænder: Jyske Bank, Cabi, Skolelederforeningen, UU Danmark, Håndværksrådet, Dansk Byggeri, DEG, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, fagbevægelsen, forskere, m.fl. 

Journalist: Mette Sonne Rohde

Fotograf: Jesper Jacobsen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.