Hvordan får vi flere Kloge Hænder?

Om Jyske Bank | 30. oktober 2020

Det spørgsmål har Jyske Bank sammen med en række samarbejdspartnere i projektet "Kloge Hænder" forsøgt at svare på ved at udvikle en model til brug på i folkeskolerne. Målet er at få flere unge til at vælge erhvervsuddannelserne.

I 2019 og 2020 er der afholdt en række pilotarrangementer rundt om i landet, hvor fokus var på, hvordan virksomheder i samarbejde med folkeskoler og andre offentlige og private aktører kunne motivere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Arbejdet skulle kvalificere projektet og skabe en fremtidig platform. I pilotprojekterne blev modellen udviklet, tilpasset og afprøvet, og målgruppen blev indsnævret i samarbejde med lokale aktører.

På baggrund af disse erfaringer er der udarbejdet en række anbefalinger til at styrke skolevirksomhedssamarbejdet i udskolingen. VFSA og Skolelederforeningens undersøgelse har også vist, at tre fjerdedele af skolederne ønsker at skue op for samarbejdet med virksomheder. 

Samarbejdsgruppen bag projekt Kloge Hænder: Jyske Bank, Cabi, Skolelederforeningen, UU Danmark, Håndværksrådet, Dansk Byggeri, DEG, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, fagbevægelsen, forskere, m.fl. 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.