Grøn omstilling: Finanssektoren spiller afgørende rolle

Privatøkonomi | 31. marts 2022

Reportage: Finans Danmark fremlagde onsdag en bæredygtighedsredegørelse for 2021, som kortlægger sektorens indsats. I den anledning havde Finans Danmark inviteret til debat om sektorens rolle i den bæredygtige omstilling.

"Vi vil gerne sætte fokus på, hvad den finansielle sektor gør for den bæredygtige omstilling. Vi er vigtige aktører og vi vil dokumentere, at der sker noget," siger Ulrik Nødgaard, direktør i Finans Danmark

Det driver den grønne omstilling af samfundet fremad, når danskerne træffer bæredygtige klimavalg med deres penge – hvad enten det handler om bil, bolig, pension eller investeringer. Det kræver rådgivning og de rette muligheder. Det bidrager banker, realkreditforeninger og kapitalforvaltere til. Bæredygtighedsredegørelsen for 2021 viser blandt andet, at sektorens finansiering af grønne aktiviteter i 2021 rundede 548 mia. kr.

Finans Danmark lancerede ved samme lejlighed også ideen om en ny, bæredygtig ratepension med et fradrag på minimum 100.000 kr.

Læs mere:
Finans Danmark: Finanssektoren rådgiver danskerne til klimavalg
Finans Danmark: Bæredygtighedsredegørelse for 2021 (PDF)
Finans Danmark: Faktaark om bæredygtig ratepension (PDF)

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.