Georg Metz: En mand med stærke holdninger, han tør stå ved

Øvrige emner | 24. marts 2010

Qvortrups Herreværelse med journalisten og samfundsdebattøren Georg Metz.

Er Georg Metz en Peter Schrøder-figur med modsatte politiske fortegn? Og er det uhyggeligt? Også om  Muhammed- tegningerne, Anders Fogh Rasmussen og smagsdommeri, liv i ørkenen, højrøvethed og kulturradikalisme, Holberg og ikke mindst yndlingsuvennerne i Dansk Folkeparti.

NB ... kan være nyttigt med en ordbog ved hånden!

Fotografer Jan Rørkær, Mortensen Sejersen. Tv-producer Lasse Kristensen. Tilrettelæggelse Mads Qvortrup og Anette von Benzon, avbenzon@jyskebank.dk

Blå bog Georg Metz født 22. december 1945,  journalist og forfatter.

Georg Metz var fra 1967 til 1989 ansat på Danmarks Radio, bl.a. på Radioavisen og som både studievært og redaktør på TV-Avisen. Han var derefter indtil 1992 Statens Filmkonsulent.

Siden har Georg Metz været tilknyttet Dagbladet Information som kronik- og debatredaktør - i årene 1994-1996 som ansvarshavende chefredaktør og siden som lederskribent, columnist og anmelder af fortrinsvis historisk litteratur og opera.

Desuden er han foredragsholder og har skrevet flere novellesamlinger, et par romaner og og historiske bøger. Georg Metz var formand for bestyrelsen af Den Anden Opera 1999-2002 og formand for Danske Skønlitterære Forfattere 2000-2002. Han anmelder bøger om historie og opera.

Blå bog professor Mads Qvortrup:

42 år. Bosat i London med sin kone og børn. Mads Qvortrup er DPhil i Politics fra Brasenose College, University of Oxford.

Han har været rådgiver for den britiske regering og har været expertudsending for det britiske udenrigsministerrium.  Qvortrup er forfatter til fem bøger om politik, heriblandt Fogh, Kragh,  Schlüter og Stauning (Borgen 2009) og A Comparative Study of Referendums  (Manchester University Press 2005).

Han har skrevet for blandt andre The  Guardian, the Glasgow Herald og the Sunday Express og har medvirket adskellige gange som kommentator for BBC World. I Danmark er Mads Q. kommentator på TV2 News og jyskebank.tv

Mads har udover sin karriere som journalist og rådgiver i fem år undervist  på London School of Economics og været gæsteprofessor på University of Sydney i Australien.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.