Fremtidens Landmand - Bæredygtighed: Sund fornuft og ansvar over for både dyr og natur

Erhverv | 5. december 2019

Bæredygtighed, afsætning og teknologi var afsættet for at kåre 3 landmænd som fremtidens landmænd ved et arrangement i forbindelse med konferencen ”Økonomi og virksomhedsledelse i landbruget” i Vingsted.

I kategorien Bæredygtighed vandt Kaare Larsen.

Kaare Larsen er stærkt optaget af naturen og miljøet. Han driver bl.a. sine marker med så lille miljøpåvirkning som muligt, og er med i et stort naturgenopretningsprojekt, der vil genskabe en af Nordsjællands største søer på hans egne drænede marker.

Han er også meget optaget af dyrevelfærden for de 180 røde malkekøer, der hver leverer 10.000 kg mælk om året. Her er der fokus på alt fra god foderudnyttelse og høj sundhed i besætning til fornuftig behandling af gødning.

”Bæredygtighed for mig er grundlæggende sund fornuft. Jeg ved, at jeg har et stort ansvar. Jeg har mange knapper at kunne skrue på. Og der vil jeg gerne bidrage med det jeg kan”, siger han.

Om prisen:

FremtidensLandmand er en pris, hvor landmænd kåres for at excellere i en af tre kategorier: Teknologi, afsætning og bæredygtighed.

Målet er at sætte fokus på de landmænd, der har succes med at få gode idéer omsat til gode økonomiske resultater. Bag kåringen står Landbrugsmedierne, SEGES, Agromek, Bridgestone, SAGRO og Jyske Bank.


TV-indslaget er lavet af:

Journalist: Frederik Thalbitzer, LandbrugsAvisen

Fotograf: Jesper Jakobsen, Jyske Bank TV.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.