Forventninger til US Q2 regnskabssæson: Rekordvækst men pres fra højere omkostninger

Finans | 8. juli 2021

Den amerikanske regnskabssæson for 2. kvartal går i gang i midten af juli med de store bankers regnskaber. Vi er ikke negative over for de kommende regnskaber fra S&P 500 selskaberne, men indtjenings overraskelserne forventer vi ikke bliver lige så store som de sidste par kvartaler.

Den høje indtjeningsvækst, omkring 60% å/å, er velkendt for markedet ligesom de også ved, at 2. kvartal kommer til at markere toppen af indtjeningsvæksten. Flere virksomheder vil antagelig nævne pres på indtjeningsmarginen (indtjening i forhold til salg) som følge af højere input-, transport- og lønomkostninger, og en vis forsinkelse i at overvælte de øgede omkostninger til salgspriserne og dermed forsøge at sende regningen videre til kunderne.

Det kan gøre, at markedet ikke tager lige så positivt imod regnskaberne som den høje indtjeningsvækst ellers kunne antyde.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.