Første udgave af Energiens Dag sætter fokus på storskala batterier

Erhverv | 12. januar 2024

Med ambitionen om i fællesskab at blive klogere på mulighederne og begrænsningerne ved storskala batterier - særligt set i et investeringsmæssigt perspektiv, inviterede Jyske Banks afdeling ‘Renewable Energy’ til første udgave af Energiens Dag i Aarhus. Det skete i selskab med omkring 150 energiinteresserede kunder og samarbejdspartnere samt seks oplægsholdere fra førende virksomheder indenfor energisektoren. 

Energiproduktion er i stigende grad baseret på vedvarende energikilder som solcelle- og vindmølleparker. Det giver en naturlig interesse i at kunne lagre strømmen på storskala batterier i såkaldte ”Battery Energy Storage Systems” (BESS). BESS muliggør udbygningen af mere vedvarende energi og spiller en central rolle i forhold til stabilisering af vores elnet. 

Der er derfor ingen tvivl om, at BESS giver værdi til hele energisystemet. Alligevel kan det være en udfordring som potentielt kommende investor at gennemskue, hvad man med fordel kan investere tid og penge i. En udfordring, som blev vendt og drejet nøje under Energiens Dag i selskab med oplægsholderne fra EnergiNet, Hybrid Greentech, The European Association for Storage of Energy, DNV, Danske Commodities og EWII.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.