Finansminister Claus Hjort (V): Vi havde for høje ambitioner til ændringer

Øvrige emner | 9. april 2010

QVORTRUPS HERREVÆRELSE: I denne specialudgave af Herreværelset er Mads Qvortrup på besøg i et rigtigt herreværelse - Finansministeriet.

Claus Hjort Frederiksen (V) er en af de mest magtfulde i regeringen. Han betegnes som strategen bag det nye Venstre og har været med til at forme Danmark gennem de sidste ti år.

Han er også med til at få Danmark gennem finanskrisen - bl.a ved at anvende mere socialdemokratiske modeller af John M. Keynes og blandingsøkonomi som socialdemokraten Viggo Kampmann grundlagde i Danmark. Bankpakke 1 var heller ikke klassisk liberal politik. Er Venstre blevet socialdemokratisk på sine gamle dage, spørger Mads Qvortrup.

Se med fra Finansministeriet om nye arbejdsmetoder, et nyt liberalt syn på den offentlige sektor og om bekymring for produktionen i Danmark.

Foto Jan Rørkær og Morten Nielsen. Tilrettelæggelse Mads Qvortrup og Anette von Benzon; avbenzon@jyskebank.dk

 

Blå bog Claus Hjort Frederiksen:

Født 4. september 1947 i København. 

2009 - : Finansminister
2001 - 2009: Beskæftigelsesminister
1985 - 2001: Partisekretær i Venstre
1983 - 1985: Administrationschef i Venstres Landsorganisation
1979 - 1983: Sekretær i Industrifagenes Almindelige Arbejdsgiverforening
1977 - 1979: Fuldmægtig i Landbrugsministeriet
1973 - 1977: Sekretær for Venstres Folketingsgruppe
1972: Cand. Jur.

 

Blå bog professor Mads Qvortrup:

42 år. Bosat i London med sin kone og børn. Mads Qvortrup er DPhil i Politics fra Brasenose College, University of Oxford.

Han har været rådgiver for den britiske regering og har været expertudsending for det britiske udenrigsministerrium.  Qvortrup er forfatter til fem bøger om politik, heriblandt Fogh, Kragh,  Schlüter og Stauning (Borgen 2009) og A Comparative Study of Referendums  (Manchester University Press 2005).

Han har skrevet for blandt andre The  Guardian, the Glasgow Herald og the Sunday Express og har medvirket adskellige gange som kommentator for BBC World. I Danmark er Mads Q. kommentator på TV2 News og jyskebank.tv

Mads har udover sin karriere som journalist og rådgiver i fem år undervist  på London School of Economics og været gæsteprofessor på University of Sydney i Australien.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.