Finans Brief: Ugen med ”alt”

Finans | 12. december 2022

Alle har travlt med at blive færdige med juleforberedelserne. Det gælder også verdens centralbanker og økonomiske nøgletal. Derfor er der utrolig mange vigtige møder og nøgletal på programmet i årets sidste vigtige uge.

Amerikansk inflation tirsdag har før skubbet markedet markant rundt: -5% i sep. og +6% i november. Onsdag kommer den amerikanske centralbank, Fed, på banen med 50 bp renteforhøjelse. Også stor fokus på Feds prognose for renterne, de såkaldte DOTS, som kan give et fingerpeg om, hvor renten skal toppe. Endelig har Powell mulighed for på pressekonferencen at ”bekræfte/skræmme” markedet i deres forventninger. Knap er markedet faldet til ro efter Fed, før ECB melder sig på banen torsdag med en ny renteforhøjelse. Vi venter +50 bp, som er ned i kadence fra sidste gang. Men vi ser også, at Lagarde godt kan finde den indre ”høg” frem og  skærpe retorikken for at forhindre, at markedet bliver alt for begejstret over en mindre renteforhøjelse. Fredag kommer de globale konjunkturbarometre, PMI’erne, som er det første bud på den økonomiske aktivitet i december. Og fik vi nævnt, at Kina kommer med industriproduktion og detailsalg ligesom USA også gør + rentemøder i Bank of England og Norges Bank. 

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.