Finans Brief: Slemt indtjeningsbillede i 1. kvartal - men ikke som i finanskrisen

Finans | 18. maj 2020

Aktiemarkedet kom lidt ned på jorden igen i sidste uge, hvor globale aktier faldt 2,4% og Wall St. havde sin værste aktieuge siden 20. marts. 

Regnskabssæsonen i USA for 1. kvartal 2020 er ved at være i mål, og det er som ventet ikke et kønt billede med coronakrisens indflydelse. Indtjeningen i virksomhederne falder næsten 15 % i 1. kvartal.

2. kvartal forventer analytikerne bliver bunden
Her er er der forventninger om et fald i indtjeningen på hele 40 %:  Det er regnskabstal, der minder om det vi så i Finanskrisen i 2008/09. Men der ser ud til at være en afgørende forskel. Under Finanskrisen forventede man mere ”langtidsskade” på indtjeningen end man gør i Coronakrisen. Under Coronakrisen er de toårige forventninger til indtjeningen ikke faldet nær så meget som under Finanskrisen. Så trods de historisk dårlige økonomiske data, der ruller ud i øjeblikket, så vil indtjeningen ikke tage skade på 2 års sigt, fordi der er denne ”sluk-tænd”-karakter over krisen. 

Jyske Bank hævet sundhedspleje til overvægt - men fastholder neutral risiko 
Aktierne er ganske vist steget meget kraftigt siden bunden 23. marts, men de massive hjælpepakker er med til at holde en hånd under markedet ind til videre. Jyske Bank har dog valgte at ændre risiko inden for aktiesektorerne i lidt mere defensiv retning ved at hæve sundhedspleje til overvægt og sænke kommunikationsservice til neutral. Men den overordnede risiko i porteføljen fastholdes på neutral.

Denne uge skal vi holde øje med:
Fra Euroland får vi på fredag den første temperaturmåling for maj i form af PMI’erne for industrien. Nedlukningen fik PMI’erne til at styrtkollapse i april, og eftersom genåbningen gradvist er sat i gang i maj, venter Jyske Bank en pæn stigning i PMI’erne. Et sådant comeback så vi også i Kina i marts, men det forventes, at stigningen i Euroland bliver mere gradvis. PMI’erne vil således stadig afspejle en hårdt trængt økonomi.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.