Finans Brief: Olien stiger, aktier og renter danser på stedet

Finans | 23. april 2019

Fornuftige vækstnøgletal har på det seneste dæmpet frygten for en snarlig recession i USA. Efter de solide stigninger i året første kvartal har aktiemarkederne hen over påsken dog ikke budt på de store udsving. Trods de bedre vækstsignaler har der heller ikke været de store bevægelser i renterne. Der har til gengæld været en stor bevægelse i olieprisen, der med 73,4 dollar pr. tønde nu handler på det højeste niveau siden november. Oliebalancen var i forvejen stram, og i påsken meddelte Trump så, at en række lande, der importerer olie fra Iran, efter den 1. maj ikke længere vil blive fritaget fra sanktioner fra USA. Dermed forsøger Trump at lægge yderligere pres på Iran for at forhandle en ny atomaftale.

Denne uge byder på en sværm af regnskaber fra de amerikanske virksomheder, herunder en række techselskaber som Microsoft, Facebook og Amazon. Vi begynder også at se regnskaber fra de europæiske banker. Derudover vil fokus rette sig mod 1. kvartals BNP-væksten fra USA (fredag) samt den tyske konjunkturindikator Ifo (onsdag).

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.