Finans Brief: Ny recessionstest i dag med ISM

Finans | 1. august 2022

De europæiske aktiemarkeder står til at åbne en smule i minus mandag morgen ovenpå et lille fald i PMI fra Kina. Overordnet er det dog stadig billedet, at pessimismen er lettet lidt over de seneste uger.

Investorerne var glade for et solidt BNP fra euroområdet i fredags, hvor aktiekurserne steg. Og desuden vælger de fortsat at se de mange svækkede nøgletal som en god nyhed, fordi det kan betyde færre renteforhøjelser fra centralbankerne. Problemet med det er selvfølgelig, at nøgletallene ikke må blive alt for dårlige som udtryk for en hård konjunkturnedgang. Og store lønstigninger i USA i data fra fredag giver i øvrigt heller ikke Fed grund til at holde igen med renteforhøjelserne.

I denne uge bliver investorerne klogere på udviklingen i USA, hvor recessionsspørgsmålet spøger efter fald i BNP to kvartaler i træk. På fredag får vi jobrapporten for juli, og inden da har vi i dag en statusmelding fra industrien med ISM.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.