Finans Brief: Markedspsykologi løftet både af amerikansk inflation og kinesiske politikjusteringer

Finans | 14. november 2022

Vi har lige afsluttet den bedste aktieuge siden juni med næsten 6 % stigning i S&P 500. Lavere end ventet amerikansk inflation, lempelser af Kinas Covid-19 politik og Ukraines indtagelse af den vigtige by Kherson var alt sammen med til løfte aktiehumøret. Den positive markedspsykologi kan sagtens fortsætte en rum tid endnu, men markedet kan løbe ind i problemer med en prisfastsættelse, der er steget igen.

Kina er i fokus i denne uge. Både med en række data for den indenlandske økonom, mødet mellem Kinas leder Xi Jin Ping og USA’s præsident Biden på G20 mødet i Indonesien og regnskaber for de store kinesiske virksomheder Alibaba og Tencent. Biden er rejst til G20 med en demokratisk sejr i Senatet efter at den næstsidste stat blev afgjort i weekenden. Der er også data for det amerikanske detailsalg og ikke mindst det amerikanske boligmarked, som i stigende grad udviser svaghed. Boligsalget er allerede faldet 27% i år pga. de stigende boligrenter.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.