Finans Brief: Inflationsoptimisme overdøver svagere vækstsignaler

Finans | 9. januar 2023

Fredagens jobrapport bragte mere inflationsoptimisme (med lavere lønvækst end ventet) mens ISM service signalerede vækstsvaghed. Inflationsoptimismen vandt ligesom den gjorde i sidste uge. 

De amerikanske renter faldt markant i fredags; først efter jobrapporten og mest efter ISM service som var svag. Aktiemarkedet så ud til mest at fokusere på de lavere renter og så ”glemme”, at årsagen til at renterne faldt var signaler om lavere økonomisk aktivitet forude. Aktierne fokuserer på at svagere inflation betyder en mere afdæmpe pengepolitik fra Fed og det er positivt. Aktierne kunne se ud som de behøver et "vink med en vognstang" om lavere økonomisk aktivitet før de vil reagere negativt.

Ugens hovedbegivenhed bliver de amerikanske forbrugerpriser. Offentliggørelsen af forbrugerpriserne tidligere kunnet rykke aktiemarkedet ganske meget rundt. En anden vigtig begivenhed bliver starten på den amerikanske regnskabssæson for 4. kvartal 2022. Markedet skal her forholde sig til den første negative indtjeningsvækst siden 2020. Hør, hvad det betyder for aktiemarkedet.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.