Finans Brief Ekstra (onsdag d. 1/4): Trump sender aktierne ned igen

Finans | 1. april 2020

I USA faldt aktierne næsten 2 pct. i går. Derimod steg de europæiske aktier og renter. Her til morgen peger de amerikanske og europæiske aktiefutures pænt ned ad. Det skyldes blandt andet, at Donald Trump advarer amerikanerne om, at USA står over for to hårde uger i starten af april. Hans sundhedsrådgivere vurderer et sted mellem 100.000 og 200.000 dødsfald som følge af coronavirus.

Kigger man på 1. kvartal, så var det det dårligste kvartal siden finanskrisen, når man måler på det amerikanske aktieindeks SP500. De europæiske aktier klarede det også rigtig dårligt.

"Heldigvis forventer vi, at det går betydeligt bedre i 2. kvartal. Men der er dog ét område, hvor vi godt kan forvente, at tingene ikke bliver bedre. Og det er på den økonomiske front. Der er i stigende grad bekymringer for arbejdsløsheden i USA," siger chefanalytiker Kim Fæster. 

Mere om investering

Coronavirus spreder stor usikkerhed på aktiemarkederne, som er dybt påvirkede. Derfor sender Jyske Bank i en periode ’Finans Brief Ekstra’ hver dag fra morgenstunden. Her får du en opdatering på aktiemarkedet og Jyske Banks holdning til situationen.  

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.