Finans Brief Ekstra: Hvad har drevet aktierne op igen - og holder det?

Finans | 29. april 2020

Jyske Banks chefstrateg, Ib Fredslund Madsen, analyserer årsagerne til det kraftige aktiecomeback og spørgsmålet om det kan holde?

Der har været enorme udsving. Først tog aktiemarkedet et kraftigt på ca. 34 pct. fra toppen den 19. februar. Og siden bunden fra den 23. marts har der været et opsving, hvor aktierne er steget med ca. 25 pct. 

Tre ting der har løftet aktiemarkedet:
- Hjælpepakker har holdt hånden under økonomierne
- Den positive smitteudvikling af coronavirus fortsætter 
- Det generelle finansklima lige pt. Renteforskellen mellem virksomhedsobligationer og statsobligationer er faldet tilbage, og det er tegn på, at finansklimaet ser lidt bedre ud i takt med, at folk har lidt mere risikoappetit. 

Det er konklusionen, at aktiemarkedet er løbet lidt foran sig selv, og derfor anbefaler Jyske Bank heller ikke, at man køber voldsomt op i øjeblikket. Hold en neutral risiko. Det er fortsat usikkerhed om virksomhedernes indtjening, og der vil være en vis form for forsigtighed blandt forbrugerne, når økonomierne åbner op igen, og det vil også smitte af på de økonomiske nøgletal de næste par måneder. Det kræver også, at smitteudviklingen bliver ved med at være positiv, hvis aktieopsvinget skal fortsætte.  

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.