Filosof Arno Victor Nielsen: Den politiker som vinder det kommende valg, er dén, som tør stå frem og sige: Nu bestemmer jeg

Øvrige emner | 23. marts 2011

HERREVÆRELSET: Krisen er en gave, miljøkrisen vil give verden et spark fremad og vi får en stærk verdensstat, men kun hvis vi har stærke politikere som ledere - siger filosof Arno Victor Nielsen. Han er gæst hos professor Mads Qvortrup.

Hold fast i bordkanten og hør en ærlig mening. Ingen bliver strøget med hårene. Og der bliver lagt fra land, når Mads Qvortrup og Arno Victor Nielsen giver nyt liv til Machiavelli, Nietzsche og Karl Marx.

 

Fra interviewet, Arno Victor Nielsen:

"En politiker som ikke går sit nederlag i møde, har ikke været en rigtig politiker, men en taburetklæber."

"Det som kommer ud af denne økonomiske krise er, en ny og stærkere verden."

"Klimakrisen kan give os dynamisk vækst svarerende til it-tiden - men kun hvis politikerne griber chancen og tør lede."

"Karl Marx forstod kriser....- - det gør Lars Løkke tilsyneladende ikke."

" Vi får en stærk verdens-stat."

"Andre skal ikke undgælde for dét, jeg ikke opnåede."

 

Producer Jesper Ravn. Tilrettelæggelse Mads Qvortrup og Anette von Benzon, avbenzon@jyskebank.dk

 

Blå bøger :

Arno Victor Nielsen, 1946, dansk filosof. Mag.art og cand. mag. Har været kulturanmelder ved Politiken, DR og kommentator ved Berlingske Tidende. Han har også været tilknyttet B.T og Kristeligt Dagblad og Ekstra Bladet som klummeskribent.

Arno Victor Nielsen har en omfattende foredragsaktivtiet.

 

Niccolò Machiavelli, 1469 – 1527, Italiensk/Florentinsk politisk tænker, berygtet for sin analyse af den politiske magtudøvelses amoralske væsen.

 

Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, var en indflydelsesrig tysk filosof. Han skrev kritisk om moral, religion, kultur, filosofi m.m.

 

Professor Mads Qvortrup:  42 år. Bosat i London med sin kone og børn. Mads Qvortrup er DPhil i Politics fra Brasenose College, University of Oxford.

Han har været rådgiver for den britiske regering og har været expertudsending for det britiske udenrigsministerrium.  Qvortrup er forfatter til fem bøger om politik, heriblandt Fogh, Kragh,  Schlüter og Stauning (Borgen 2009) og A Comparative Study of Referendums  (Manchester University Press 2005).

Han har skrevet for blandt andre The  Guardian, the Glasgow Herald og the Sunday Express og har medvirket adskellige gange som kommentator for BBC World. I Danmark er Mads Q. kommentator på TV2 News og jyskebank.tv

Mads har udover sin karriere som journalist og rådgiver i fem år undervist  på London School of Economics og været gæsteprofessor på University of Sydney i Australien.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.