EOT 2019: Kinas vækst giver både udfordringer og muligheder

Erhverv | 8. maj 2019

I de senere år har det kinesiske erhvervsliv ændret sig drastisk. Fra at være hele verdens produktions facilitet, begynder kinesiske virksomheder i højere og højere grad at kaste sig over innovation, design og produktion af produkter, som har drevet væksten i mange vestlige lande, heriblandt Danmark. 

Den nye virkelighed var en del af dagsordnen på årets EoT messe i Herning, hvor talere fra blandt andet Dansk Industri og Danish-Chinese Business Forum gav deres inputs til, hvordan man som dansk virksomhed skal tackle de udfordringer, som opstår i disse år.

Kinas 2025 plan har fokus på 10 specifikke industrier, hvoraf flere kan blive i direkte konkurrence med store danske virksomheder. Eksempelvis indenfor grøn energi og medicin.

Men med kinesernes ambitioner følger også et stort forretnings potentiale mener Hans Henrik Pontoppidan, som især ser muligheder i, at udvikle nye samarbejder på tværs af landegrænser, for sammen at skabe vækst. 

Hør mere om forretnignsmulighederne i videoen over teksten.

Jyskebank.tv er mediepartner på Electronics of Tomorrow i samarbejde med Messecenter Herning

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.