Enhedslisten i pinlig sag om dårligt arbejdsmiljø

Borgen Late Night | 28. september 2021

Industriens topfolk i DI har inviteret politikere, medlemmer og andet godtfolk til det årlige topmøde i KB-Hallen under overskriften "Mulighedernes land".  Bemærkelsesværdigt nok  ligner temaerne og oplægsholderne de selv samme som på regeringens konference ”Fremtidens Danmark” for en måned siden i Fredericia. Det er eksempelvis igen fodboldlandstræner Kasper Hjulmand, der er blandt slagnumrene. Hvad er forklaringen? Har Dansk Industri totalt underlagt sig den siddende socialdemokratiske regerings politiske dagsorden i et lønligt håb om politisk indflydelse?

Mange oplever Enhedslisten som strammere, når det kommer til at kræve et ordentligt arbejdsmiljø på virksomhederne. Der er bare et problem: Partiet kan ifølge Arbejdstilsynet ikke selv levere det, som man kræver af andre. Medarbejderne på partiets sekretariat har oplevet krænkende handlinger og mobning og beskriver arbejdsmiljøet som konfliktfyldt og præget af manglende tillid. Sagen, der nu skal undersøges nærmere, er selvsagt pinlig for partiet, men får det nogen betydning for partiets vælgeropbakning?

Grønlands landstyre har måttet omrokere på pladserne, sådan at Pele Broberg er blevet degraderet og frataget posten som landstyremedlem for udenrigsanliggender. Det sker efter kontroversielle udtalelser, hvor Broberg blandt andet tog afstand fra rigsfællesskabet, der ikke betød noget for ham. Er det de sidste vi har hørt fra ham, og har grønlandske politikere mon lært noget af sagen?

Forsvarsminister Trine Bramsen skal oveni i de mange sager, som hjemsøger hende for tiden, nu også svare på spørgsmål fra regeringens støtteparti om en sag, der vedrører Forsvarsakademiets forsker Peter Viggo Jakobsen. Ham har ministeren, på grund af hans udtalelser om Pakistan som Talibans støtter, set sig sur på, og har ifølge flere medier efterfølgende truet hans arbejdsplads med udflytning, hvis ikke han stak piben ind. Hvor længe holder Mette Frederiksen hånden over Bramsen?

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.