Energirenoverede boliger sælges hurtigere og dyrere

Bolig | 19. oktober 2020

Det er ikke kun klimaet, der får det bedre, når du energirenoverer din bolig. Det vil også gavne din bankkonto. 

En bolig med et godt energimærke har naturligvis en lavere energiregning, men derudover så sælges boligerne også hurtigere og til en bedre pris. 

På Møn ligger et husmandssted, der netop har skiftet ejer. Christina Mayland og Lars Bakke Olsen har købt huset, der har fået den store tur i forhold til energirenovering. Efterisolering af tag og hulmur, nye energivinduer og så er det gamle oliefyr udskiftet med luft til vand-varmepumpe. Huset er fra 1892, men har med opgraderingerne fået det flotte A2010-energimærke.

”Huset blev solgt på 29 dage. Den gennemsnitlige liggetid i vores område er tæt på et halvt år. Den korte liggetid skyldes husets energimærke. Huset blev udbudt til 1.495.000 og ville nok have kostet 2-300.000 mindre med et gammelt oliefyr,” siger den lokale ejendomsmægler, Nicolaj Thorsbro, der er indehaver af RealMæglerne Stege.

Husmandsstedet på Møn er ikke unikt. Det viser en analyse fra Finans Danmark, der bekræfter, at energirenoverede huse sælges hurtigere og til højere pris. Analysen har kigget på 40.000 hussalg, som tager højde for bl.a. huskarakteristika og geografisk placering. Analysen viser eksempelvis, at et typisk hus på 140 kvadratmeter kan sælges for godt 160.000 kr. mere, hvis det er blevet forbedret fra energimærke E til D. 

Skal du bruge Jyske Banks hjælp til energirenovering? Læs mere om ombyg og energirenovering

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.