Energianalyse: Vi opjusterer udsigten for Brent råolie

Finans | 25. marts 2024

Vi opjusterer udsigten for Brent råolie til $97 fra efteråret 2024

Naturgas
Vi fastholder anbefalingen om risikoafdækning af næste vinters naturgasforbrug! Fundamentalerne fremstår 100% negative for prisen, så hvad kan så presse prisen endnu lavere? I vores øjne er muligheder kontra risici ikke længere favorable – derfor risikoafdækning nu.

Diesel
Raffineringsprisen er faldet. Vi venter derimod en stigning gennem 2024, og i kombination med vores opjusterede forventning til råolien, er dieselprognosen også opjusteret. En generel stramhed på produktmarkedet giver derimod et finansielt terminsmarked, hvor dieselpriserne handler lavere. Det er meget attraktiv at risikoafdække forbruget ind i 2025.

Brent råolie
De globale økonomiske vækstudsigter bliver generelt opjusteret, og vi har i dag løftet vores forventning til olieefterspørgslen. Samtidig signalerer geopolitikken, at risici er på opsiden for olieprisen, og Forward Guidance i OPEC+ betyder olieunderskud i 2024. Vi løfter prognosen for Brent olie til $97 også ind i 2025.

Læs hele analysen her.

Vigtig investorinformation.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.