Energianalyse: USA og Saudi Arabien frister Israel med ny allianceaftale

Finans | 6. maj 2024

Energianalyse Uge 19:

Brent råolie

En omfattende politisk aftale mellem USA, Saudi Arabien og Israel kan være nært forestående, hvilket leder til risikoreduktion og olieprisfald. Fundamentalerne peger ufortrødent mod et olieunderskud og en Brent stigende mod $97 i efteråret. Vi venter, at OPEC+ fastholder produktionsniveau på juni-mødet.

Diesel

Varmt vejr, et stagneret Europa og dieselimport fra Asien presser diesel crack-spændet nedad mod $13 i 2. kvartal. Et lavere crack kan dog ikke kompensere for udsigten til en stigende råoliepris og dermed en samlet stigende dieselpris mod 2025. Vi anbefaler at udnytte det attraktive terminsmarked og eksekvere en normal risikoafdækning af dieselforbruget ind i 2025.

Naturgas

Vejret arter sig og LNG-eksporten flyder mod Europa i et signal om, at restopfyldningen af gaslagrene mod næste vinter fremstår meget overskuelig. Risici centrerer sig om geopolitik og uventede importproblemer med LNG. Vi anbefaler, at den enkelte virksomhed har afsluttet risikoafdækningen af næste vinters naturgasforbrug.

Læs hele analysen her.

Vigtig investorinformation.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.