Energianalyse: Prognoser for råolie, diesel og naturgas nu til juni 2025

Finans | 27. maj 2024


Brent råolie

Vi udleder en høj sandsynlighed for, at OPEC+ forlænger sin nuværende Forward Guidance ind i 2. halvår 2024 for at sikre træk på verdens olielagre og en højere pris på Brent. Dette bliver annonceret efter lørdagens alliancemøde. I efteråret venter vi Brent i $97 for derefter at vige en smule i 2025.

Diesel

Varmt vejr, en stagneret europæisk industri og diesellagre som vokser i Europa kan presse crack-spændet mod $13 hen over sommeren. Et lavere crack modsvarer dog ikke udsigten til en stigende råoliepris. Samlet signalerer dette en stigende dieselpris mod vinteren. Vi anbefaler ufortrødent at udnytte det attraktive terminsmarked og eksekvere en normal risikoafdækning af dieselforbruget ind i 2025.

Naturgas

Det er tvivlsomt, at de fortsat stigende europæiske og amerikanske gaspriser er fundamentalt drevet. Mens Europas gaslagre står solidt, så kan spekulanters køb presse prisen endnu højere, desværre. Vi har længe anbefalet fuld afdækning af næste vinters forbrug. Er dette ikke sket, så må vi desværre sige, at spekulanterne kan drive gasprisen endnu højere på kortere sigt.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.