Energianalyse: Langstrakt optakt til supervigtigt møde i OPEC+

Finans | 29. april 2024


Brent råolie
Konfliktniveauet i Mellemøsten forbliver ekstremt med nye angreb, mens russisk eksport af olieprodukter falder. Ingen tegn på, at OPEC+ står klar med mere olie i et langstrakt opløb til alliancens superafgørende beslutning i juni. Vi venter ufortrødent, at Brent råolie stiger til $97 ind i 2025.

Diesel
Diesel crack-spændet er på vej nedad mod $13 i 2. kvartal. En tendens, som står i kontrast med langsigtede risici for et højere crack-spænd, som sammen med en stigende råoliepris signalerer stigende dieselpriser mod 2025. Vi anbefaler at udnytte det attraktive terminsmarked og eksekvere en normal risikoafdækning af dieselforbruget ind i 2025 i forhold til virksomhedens finanspolitik.

Naturgas
Amerikansk eksport af LNG oplever kortsigtede udfordringer, og geopolitikken lurer faretruende. Mens Europas restopfyldning af lagre mod næste vinter fremstår meget overskuelig, så er der ingen grund til overmod. I vores øjne bør den enkelte virksomhed have afsluttet risikoafdækningen af næste vinters naturgasforbrug.

LÆS MERE


Vigtig investorinformation,

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.