Energianalyse: IEA ændrer sin mistro til OPEC – nu bliver der olieunderskud

Finans | 18. marts 2024

Energianalyse uge 12:

Naturgas
Vi intensiverer vores anbefaling om, at næste vinters naturgasforbrug bør blive afdækket nu! Naturgassens drivkræfter fremstår alle negative for prisen, og det sammenfald tjener som en advarsel om, at alt negativt ER indpriset. I vores øjne er muligheder kontra risici ikke længere favorable.

Diesel
I vores øjne signalerer både cykliske og strukturelle drivkræfter et højt diesel-crack, som også resulterer i udsigten til stigende dieselpriser. Terminsmarkedet er derimod i stærk backwardation, og det gør det særdeles attraktiv at risikoafdække forbruget ind i 2025.

Brent råolie
Ugens mest interessante nyhed kom fra de største energiagenturer (EIA og IEA), som ændrede deres prognoser til mere udtalte underskud af olie i verden gennem 2024. Selv mistroiske IEA har ændret syn på OPEC+ alliancens Forward Guidance. Vi har derimod ikke foretaget ændringer og venter en stigende oliepris.

Læs hele analysen her.

Vigtig investorinformation.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.