Eksportvirksomheder skruer op for optimismen

Erhverv | 5. marts 2024

Eksportbarometer for første kvartal 2024 viser, at optimismen blandt eksportvirksomhederne stiger trods fortsat høje renter. Virksomhederne melder om bedre eksportudsigter for Skandinavien og Europa.

Året er kommet i gang med et lidt lysere syn på eksportmulighederne. Det viser Eksportbarometer for første kvartal. Målingen, som er foretaget af Jyske Bank og Danish Export Association blandt 400 erhvervsledere i danske eksportvirksomheder, lander på indeks 54, hvilket indikerer et optimistisk syn på eksporten netop nu og det kommende kvartal.

Forsigtig optimisme

De seneste tre kvartaler har målingen ligget stabilt på 52, hvilket også indikerer forsigtig optimisme, men nu er der altså skruet lidt ekstra op for forventningerne.

”Det er stadig ikke buldrende optimisme, så skulle i have været lidt højere oppe på skalaen, men 54 er et ganske pænt niveau. Vi kan konstatere, at det er de mindre virksomheder, der har fået optimismen op på niveau med de store. De store virksomheders optimisme også i slutningen af det forgangne år, har smittet af på de lidt mindre virksomheder,” vurderer cheføkonom i Jyske Bank, Niels Rønholt.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.