Eksportbarometer: Fortsat optimistisme, men manglen på råvarer og arbejdskraft truer

Erhverv | 29. september 2021

Der er fortsat optimisme at spore, når 250 danske eksportvirksomheder bliver spurgt til eksportudsigterne her og nu. De to største trusler er manglen på råvarer og arbejdskraft. Det viser fjerde rapport fra Eksportbarometer, som Jyske Bank og Danish Export Association står bag.

Eksportbarometer, der hvert kvartal giver en indikator på, hvordan det går med dansk eksport, fremlægger nu fjerde måling. Niels Rønholt, cheføkonom i Jyske Bank, har igen analyseret på tallene, og optimismen fra de to sidste målinger fortsætter.

”Indikatoren rammer for tredje gang tallet 60. Virksomhederne er således fortsat rigtig positive, når de ser på eksportsituationen i dag. Det skyldes selvfølgelig ikke mindst, at verdensøkonomien er i fremgang efter COVID-19. Den såkaldte deltavariant spøger lidt, og vaccineudbredelsen halter lidt i USA, men det er ikke nok til at ødelægge optimismen hos virksomhederne,” fortæller Niels Rønholt.

Nøgleord

eksporterhverv

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.