Eksportbarometer: Danske eksportvirksomheder er optimistiske, men mangel på råvarer er en udfordring

Erhverv | 15. juni 2021

Der er fortsat optimisme at spore, når 250 danske eksportvirksomheder bliver spurgt til eksportudsigterne de næste måneder. Dog er manglen på råvarer og stigende råvarepriser en reel udfordring. Det viser tredje rapport fra Eksportbarometer, som Jyske Bank og Danish Export Association står bag.

Eksportbarometer, der hvert kvartal giver en indikator på, hvordan det går med dansk eksport, fremlægger nu tredje måling. Den overordnede optimisme fra sidste måling fortsætter, konkluderer cheføkonom i Jyske Bank, Niels Rønholt, som har analyseret på tallene.  

”Indikatoren, der er konstrueret så 50 er et neutralt niveau, rammer igen tallet 60. Virksomhederne er således fortsat optimistiske, når de ser på eksportsituationen i dag. Det skyldes ikke mindst udsigten til en global genåbning. Virksomhederne giver udtryk for, at ordrebeholdningen vil stige, og at den også allerede er steget siden første kvartal. De største virksomheder er de mest optimistiske, og det er måske også fordi, de er mest afhængige af den globale genåbning,” forklarer Niels Rønholt.

Niels Rønholt uddyber sit syn på analysen i videoen ovenfor. Du kan finde meget mere information på eksportbarometer.dk

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.