Eksportbarometer: Danske eksportvirksomheder venter fremgang

Erhverv | 11. december 2020

De danske eksportvirksomheder ser med forsigtig optimisme frem mod den kommende periode hvad angår forventningerne til udviklingen på eksportmarkederne.

Det viser hovedtallene for det nye eksportnøgletal 'Eksportbarometer', som er udarbejdet på baggrund af tilbagemeldinger fra ca. 200 topchefer i danske eksportvirksomheder.

Eksportbarometret for 4. kvartal lander på indeks 53 (på en skala fra 0 til 100 hvor indeks 50 er uændret).
Det er især udsigten til en corona-vaccine, der løfter optimismen, men også det faktum, at Joe Biden tager over som præsident i USA vurderes positivt.


Om Eksportbarometer
Jyske Bank og Danish Export Association er gået sammen om at udvikle et nyt eksportbarometer, der hvert kvartal tager temperaturen på dansk eksport.

Formålet med Eksportbarometer er at etablere et værktøj, der kan være med til at synliggøre udviklingen i dansk eksport og dermed fremme eksporten og understøtte danske eksportvirksomheder med nyeste viden.

Barometeret baseres på svar fra topledere i 250-300 danske virksomheder, men ambitionen er, at panelet skal udbygges og gerne ende med deltagelse af 500 danske eksportvirksomheder.

Eksportbarometeret er inspireret af det tyske ifo-indeks, der forudsiger den økonomiske udvikling i Tyskland. Eksportbarometer er dog i en væsentlig mindre målestok og har udelukkende fokus på eksport.

Om DEA
Danish Export Association er en forening, som hjælper danske B2B-virksomheder med at øge deres internationale salg gennem netværk, kurser og eksportfremstød. 
Foreningen er non-profit, medlemsejet og medlemsdrevet og repræsenterer mere end 600 små, mellemstore og store danske eksportvirksomheder.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.