DialabXpo: Uddannelse driver stor dansk vækstmotor

Erhverv | 25. september 2019

2019 kan blive et helt særligt år i Dansk eksport. Hvor den hidtil største eksportsucces har været indenfor fødevaresektoren tegner der sig nu et billede af, at den danske sundhedsindustri kommer til at overhale fødevarene indenom i år. Med store tocifrede vækstrater buldrer de danske Life Science virksomheder frem, både nationalt og internationalt.

Men der er flere udfordringer, der kan blive en kæp i hjulet på væksten. De problematikker var noget af det, der blev vendt og drejet på industriens nyoprettede messe, DialabXpo, som for nyligt blev afviklet for første gang i København.

Især mangel på højt kvalificeret arbejdskraft var hot topic på messen.

For det er essentielt, at virksomhederne kan få arbejdskraft i international topklasse, mener blandt andet Mads Veggerby, der til dagligt står med ansvaret for Novo Nordisk aktiviteter i Nordeuropa. 

Ifølge ham handler det om, at gøre sig så attraktive som muligt for udenlandsk arbejdskraft, og arbejde aktivt på at gøre det nemt for virksomhederne at rekruttere udenfor landets grænser. Selvom de danske universiteter allerede uddanner rigtig mange talenter, er det ikke nok til at dække efterspørgslen

Hør mere om udfordringerne i indslaget over teksten

Jyskebank.tv er mediepartner på DialabXpo i samarbejde med Messecenter Herning. Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.