Dansk udviklet øjenstyring på din mobil eller tablet

Erhverv | 31. oktober 2013

Den danske iværksættervirksomhed The Eye Tribe har udviklet en software til øjenstyring, der kan integreres i mobiltelefoner, tablets og andre mobile enheder. Øjenteknologien er tættere på, end du tror. 

Øjenteknologi bruges allerede i dyrere og specialiserede enheder. Men nu vil The Eye Tribe gøre teknologien med øjenstyring billig og tilgængelig for alle. The Eye Tribes eyetracking baserer sig på øjnenes pupiller. Perspektivet er eksempelvis, at man kan låse sin mobiltelefon op ved blot at kigge på den, fordi pupillen er unik, så teknikken ikke kan misbruges af andre.

Første trin i forretningsplanen er at sælge produktet som tilbehør til eksisterende computere og tablets og lade tusindvis af udviklere og partnere udvikle deres egne apps med eyetracking. Næste trin er at få det endeligt integreret i de mobile enheder, så det bliver en grundlæggende teknologi med uanede muligheder.  

Se hele interviewet med The Eye Tribes CEO og medstifter, Sune Alstrup Johansen fra Europas største tech-konference, Web Summit 2013 i Dublin. 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.