Cykliske aktier: Slået hjem af Fed?

Finans | 24. juni 2021

Vækstfølsomme aktier, også kaldet cykliske aktier, har været populære som investering i forbindelse med genåbningen af økonomierne efter Corona. Men populariteten fik et hak da den amerikanske central bank, Fed, holdt møde i sidste uge og overraskede ved at være mere klar på at reagere på højere inflation end markedet havde troet.

Markedets tankegang var, at det robuste opsving kunne blive mindre stærkt når centralbanken var mere villig til at stramme pengepolitikken. Centralbanken indikerede, at der kunne komme to renteforhøjelser i 2023, og selvom der er lang tid til, reagerede markedet med samme og sendte de vækstfølsomme aktier ned og købte i stedet fx IT-aktier, som også leverer indtjeningsvækst i mere afdæmpede økonomiske vækstscenarier.

Det hele smagte lidt af en overreaktion, og vi vurderer, at cykliske aktier stadig har en plads i porteføljen. Hør hvorfor i tv-indslaget.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.