Chefstrategen: Sådan investerer du i en tid med globalt lave renter

Finans | 2. juli 2019

Vi står i en usædvanlig situation, hvor de historisk lave renter har nået et nyt globalt lavpunkt. Eksempelvis er den tyske 10-årige rente i øjeblikket i minus 0,2-0,3 pct. og dermed på sit laveste niveau nogensinde.

De lave renter er godt for boligejerne, men måske knap så godt for dig, der sparer op og ikke har lyst til at løbe en stor risiko, når du skal investere dine penge. 

"Siden firserne har det været en lang rejse mod bunden – for renterne”. Sådan siger Jyske Banks Chefstrateg, Ib Fredslund Madsen. Han forsøger her at gøre os klogere på årsagen til de lave renter og giver også en række gode råd til, hvordan du investerer i en tid med globalt lave renter, hvor selv de sikre havne som statsobligationer kan give negativt afkast, og hvor det høje afkast også tit forudsætter en høj risiko.

Få sidste nyt fra finansmarkederne i indbakken hver morgen

Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig Jyske Morgennyt og få direkte ind i din indbakke hver morgen.