Chefstrategen: Næste jobrapport skal vise, at opsvinget fortsætter

Finans | 1. oktober 2018

Chefanalytiker i Jyske Bank, Tina Winther Frandsen, giver et overblik over de vigtigste begivenheder på de finansielle markeder i denne uge:

  • Jobrapport og konjunkturbarometre fra USA: Det er primært USA, der trækker væksten, mens Europa og Kina er gået lidt ned i tempo. Vi forventer, at ISM vil vise, at det amerikanske opsving kører i et solidt tempo.
    I forhold til jobrapporten forventer vi, at jobvæksten går lidt ned i gear, men stadig vil være solid.
  • Den italienske budget-saga: Italiens nye regering tester både EU og markederne med oplægget til ganske store finanspolitiske lempelser i 2019. Vel og mærke uden finansiering. Vi holder uge øje med kommentarerne fra både EU, Italien og rating-bureauerne. Indtil videre virker situationen afgrænset til Italien, selvom fredagen generelt bød på røde tal på aktiemarkederne.
  • Brexit: Nye signaler i Theresa Mays tale?: Efter EU-topmødet i Salzburg i forrige uge er stemningen forværret mellem UK og EU, og risikoen for et ”no deal”-Brexit er steget. Vi lytter efter eventuelle nye signaler fra Theresa May, når hun onsdag taler på den konservative partikonference. Det kan især påvirke pundet. 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.