Chefstrategen: Næste jobrapport skal vise, at opsvinget fortsætter

Finans | 1. oktober 2018

Chefanalytiker i Jyske Bank, Tina Winther Frandsen, giver et overblik over de vigtigste begivenheder på de finansielle markeder i denne uge:

  • Jobrapport og konjunkturbarometre fra USA: Det er primært USA, der trækker væksten, mens Europa og Kina er gået lidt ned i tempo. Vi forventer, at ISM vil vise, at det amerikanske opsving kører i et solidt tempo.
    I forhold til jobrapporten forventer vi, at jobvæksten går lidt ned i gear, men stadig vil være solid.
  • Den italienske budget-saga: Italiens nye regering tester både EU og markederne med oplægget til ganske store finanspolitiske lempelser i 2019. Vel og mærke uden finansiering. Vi holder uge øje med kommentarerne fra både EU, Italien og rating-bureauerne. Indtil videre virker situationen afgrænset til Italien, selvom fredagen generelt bød på røde tal på aktiemarkederne.
  • Brexit: Nye signaler i Theresa Mays tale?: Efter EU-topmødet i Salzburg i forrige uge er stemningen forværret mellem UK og EU, og risikoen for et ”no deal”-Brexit er steget. Vi lytter efter eventuelle nye signaler fra Theresa May, når hun onsdag taler på den konservative partikonference. Det kan især påvirke pundet. 

Få en e-mail, når der er nyt på kanalen "Finans"