Chefstrategen: En god uge i vente

Finans | 7. januar 2019

Chefanalytiker i Jyske Bank, Kim Fæster, giver et overblik over de vigtigste begivenheder på de finansielle markeder i denne uge:

  • Ryster investorerne nervøsiteten af sig?: Aktiekurserne er steget siden juleaften. Problemet er blot, at investorerne er nervøse over store udsving. Så vi holder øje med, hvad der udløser disse voldsomme kursstigninger. Vi tror, at den stærke jobrapport og de bløde meldinger fra FED får aktiemarkedet til at klare sig fornuftigt i denne uge. 
  • Handelsforhandlinger mellem USA og Kina?: Vi begynder at se nogle positive fremskridt. Der skal en amerikansk handelsdelegation til i dag Kina og forhandle mandag og tirsdag. Man skal ikke forvente noget gennembrud, men det er positivt, at de mødes face-to-face for at forhandle videre.
  • FED referat og meldinger fra FED-folk: I fredags var Powell ude at stryge aktieinvestorerne med hårene. Hvis nu væksten begynder at aftage, eller aktiemarkedet begynder at aftage kraftigt, siger han, at de måske de vil stoppe med at hæve renten. Det vil vi gerne have gentaget fra nogle af medlemmerne af rentekomitéen i næste uge, og så vil vi gerne høre Powell uddybe, hvad der skal til. 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.