#CCDK: Kan FABLAB bane vejen til vækst?

Erhverv | 3. april 2014

Et Fablab – Fabrication Laboratory, er et kreativt, højteknologisk prototypeværksted, hvor man selv - og i samarbejde med et team - kan omsætte idéer og projekter til fysisk form. Læs mere om Fab Lab bevægelsen på wikipedia.

FABLABs er ofte stillet til rådighed gratis af kommuner, universiteter eller andre vækstorganisationer, som en måde at støtte iværksættere.  Der findes omkring 250 Fablabs i verden med flere i Danmark - inkl. Det Mobile Fablab, som vi er på besøg hos i dette indslag.

For at kalde sig et Fablab bør man respektere MIT’s Fab charter som beskriver ideologien i Fablab-bevægelsen. Vi tager charteret seriøst og forsøger at efterleve det, hvilket betyder at vi til gengæld får gratis adgang til Fablabs maskiner, og forventer at du fortæller om hvad du bruger dem til. Det betyder også at alle hjælper til med at gøre Fablab lidt (eller meget) bedre og passe på faciliteterne. Læs Fab charteret her.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.