Business and Media: Vi skal ruste os mod fake news

Erhverv | 21. marts 2018

Det var Trump og fake news, som blev diskuteret, da Jyske Bank, Envision, Erhverv Aarhus og Danmarks Medie og Journalisthøjskole endnu engang inviterede til Business and Media konference.

I panelet sad Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, Kristoffer Egeberg, chefredaktør for faktisk.no, og Uffe Lyngaa, CEO hos Publico Kommunikation.

Fake news er stadig på et minimum i Danmark, men alle paneldeltagerne mente, at de falske nyheder udgør en trussel for både demokrati og virksomheder. De mente alle, at fake news skal håndteres med flere faktatjek, så journalister i højere grad er sikre på, at de formidler korrekt information - men anerkendte også, at det kan være en udfordring i en tid, hvor branchen er presset.

Derudover lagde Uffe Lyngaa op til, at virksomheder begynder at indtænke fake news i deres kriseberedskab, lige som de i dag er forberedt på shitstorms og informationslæk.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.