Brug for penge? SU-lån vs. banklån vs. kviklån

Privatøkonomi | 11. marts 2019

Er du på røven og mangler penge til en ny telefon eller et nyt segboard?

Så kan det være, du har behov for at låne nogle penge. Derfor gennemgår vi  forskellen på SU-lån vs. banklån vs. kviklån.

Det kan være svært at overskue omkostningerne ved at tage forskellige slags lån. Det er nemlig ikke altid nok kun at kigge på renten, da der også kan være dyre gebyrer forbundet med lånet - og dem skal du også betale for.

Det vigtigste tal, du skal kigge på, hedder "ÅOP". Det betyder ”Årlige omkostninger i procent”, og det fortæller dig, hvor meget lånets samlede omkostninger løber op i om året i procenter.

Vil du se mere "Økonomi for Dummies"? Klik her: 3 måder at få mere ud af dine penge

Se også meget mere om unge og økonomi på www.jyskebank.dk/ung


*Alle beregninger og oplysninger i eksemplerne tager udgangspunkt i oplysninger pr. 1. December 2018.
  • SU-lån: Lånet har en fast debitorrente på 4,07%, så længe man er studerende.
  • Kviklån: Lånet har en variabel debitorrente på 14,85 %. Beregningen forudsætter, at lånet udbetales til en konto i et pengeinstitut, og at tilbagebetaling foregår via betalingsservice. Den endelige rentesats afhænger af låneansøgers forhold. Priseksemplet og forudsætningerne er baseret på tal fra en kendt, konkret kviklånsudbyder.
  • Lån Ung: Lånet har en variabel debitorrente på 7,19%.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.