Børneteater - en god investering

Erhverv | 27. marts 2012

Dansk børneteater er en efterspurgt vare i hele verden.

Det danske teater Gruppe 38 rejser rundt i hele verden og optræder med deres teaterstykker. De har blandt andet optrådt  for fulde huse i Sydney Opera House i Australien, på Broadway i New York og i Japan, Canada, Belgien og England.

Hele det danske kulturområde rummer et stort eksport og vækstpotentiale, fortæller Rasmus Tscherning, der er direktør for Center for Kultur og Oplevelsesøkonomi, der har lavet flere analyser, der viser, hvor meget kultur kan gavne det danske samfund økonomisk.

Kulturminister Uffe Elbæk fortæller, at regeringen har fokus på at udvikle netop den danske kultureksport og at især dansk børneteater er en af de hemmelige successer.

Til maj afholder dansk børneteater festivalen Danish +, der viser udenlandske opkøbere det bedste af dansk børneteater lige nu.

Og det er netop mere fokus på og investering, der skal til hvis Danmark skal udnytte de mange muligheder der gemmer sig på kulturområdet.

Tilrettelæggelse: Helene Gottschalk, foto/redigering: Jesper Jakobsen

 

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.