Borgen Late Night: Venstre i frit fald

Borgen Late Night | 12. januar 2021

Christiansborg fortsætter her i 2021: Venstre står i de kommende døgn over for en skæbnesvanger beslutning om en sandsynlig rigsretssag mod tidligere næstformand Inger Støjberg. Skal partformand Jakob Ellemann-Jensen fører magtopgøret helt igennem – og støtte den kun anden rigsretssag i over100 år, mod sit eget partimedlem? Og hvorfor lurepasser Socialdemokratiet?

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har også skabt ravage fra sidelinjen: Med sit nye netværk, der skal bane vejen for en egentlig dannelse af et nyt borgerligt midterparti, lægger Lars Løkke et massivt pres på sit gamle parti. Men er der reelt vælgere til udbryder-partiet? Og kan Løkke stadig få en hovedrolle at spille i dansk politik?

Statsminister Mette Frederiksen kan på alle måder glæde sig over balladen i den borgerlige blok. Hun har fortsat politisk modvind, og nu hvor vaccinerne endelig også er ved at blive rullet ud, står 2021 til at kunne blive endnu et triumftog for S-regeringen. Vil hun ligefrem udnytte sin styrkeposition til at udskrive nyvalg til efteråret?

Se BorgenLateNight – med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.