Borgen Late Night: Valgrummel på Borgen

Borgen Late Night | 8. februar 2022


Ministerrokaden har umiddelbart styrket statsminister Mette Frederiksen (S). Hun er sluppet af med et voksende problem på forsvarsområdet – dels ved at rokere Trine Bramsen over som ny transportminister og dels ved at indsætte den erfarne Morten Bødskov til at drive et bredt forsvarsforlig hjem. Spørgsmålet er, om S-regeringen ligefrem gør sig klar til et forårsvalg - bekvemt timet lige inden minkkommissionen offentliggør sin beretning før sommerferien?

 

De nyeste meningsmålinger tyder på, at Mette Frederiksen vil kunne fortsætte som statsminister efter næste valg – og at blå blok omvendt er et godt stykke fra at kunne mønstre de fornødne mandater. Men der er for alvor gået valgkampen i den på Christiansborg: De fire blå partier forsøger nu at presse S-regeringen med et beslutningsforslag, hvor Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige lægger op til at ville stemme de mest borgerlige dele af arbejdsudbud-reformen igennem. Men vil det lykkes?

 

Dansk Folkepartis nye formand Morten Messerschmidt forsøger også at lave lidt larm ude fra sidelinjen – senest med kravet om, at en eventuel blå regering skal love, at Danmark træder ud af menneskerettighedskonventionen. Men er det rent spil for galleriet? Eller kan Dansk Folkeparti stadig presse de to store borgerlige partier på udlændingepolitikken?

 

Se ugens udgave af BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.