Borgen Late Night: Valget rumler i kulissen

Borgen Late Night | 24. maj 2022

Statsminister Mette Frederiksen (S) har pludselig fået sværere og sværere ved at få sin politik igennem. Oppositionen er nemlig begyndt at stille sig på tværs – og meningsmålingerne peger samtidig mod et tæt løb ved det folketingsvalg, som pludselig kan komme efter sommerferien. Stemningen på Christiansborg er præget af manglende kompromisvillighed og frosne fronter.

Mandagens afslutningsdebat blev heller ikke ligefrem i et festfyrværkeri af polemik og skarpe udvekslinger. Til gengæld har Claus Hjort-sagen skabt store spændinger, og ikke mindst De Konservatives formand Søren Pape Poulsen er ramlet ind problemer. På besynderlig vis har han sat sit omdømme på spil, og Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har atter kunnet træde frem som den eneste reelle statsministerkandidat i blå blok.

EU-valgkampen op til næste uges folkeafstemningen om at afskaffe forsvarsforbeholdet er gået ind i slutspurten, og her står Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt påfaldende dårligt. Hvad der ellers kunne have været en perfekt platform for ham, tegner ligefrem til at kunne forstærke problemerne i det allerede dybt samspilsramte parti. 

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.