Borgen Late Night: Uroen er udskudt

Borgen Late Night | 26. september 2023

Pengene ligger nu på bordet: Finansminister Nicolai Wammen (S) har netop indkaldt til trepartsforhandlingerne om fordelingen af de tre mia. kr., som SVM-regeringen vil tilbyde til udvalgte grupper af offentligt ansatte. Kritikken fra særligt de privatansatte lyder dog allerede, at lønløftet bryder med den danske model – og kun vil gøre overenskomstforhandlingerne endnu vanskeligere. For betaler det sig nu at stille sig på tværs, som sygeplejerske gjorde?

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen blev genvalgt på weekendens landsråd i Herning, og han fik samtidig også valgt de kandidater til Europaparlamentsvalget, som han og partitoppen ønskede. Men er der skabt ro nu? Eller ulmer uroen stadig i krogene? Længere nord på i Aalborg valgte Socialdemokratiets formand, statsminister Mette Frederiksen at konfrontere de interne kritikere mere direkte. Men har hun dermed stoppet utilfredsheden i baglandet?

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Benny Damsgaard

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.