Borgen Late Night: Strammere i knibe

Borgen Late Night | 20. april 2021

Tre af de mest markante skikkelser på strammerfløjen i dansk politik er under stigende pres: Først meldte Konservatives Naser Khader sig syg med stress, efter det blev afsløret, at han i årevis har intimideret kritikere ved at gå til deres arbejdsgivere. Så viste det sig, at sigtelsen for misbrug af EU-midler mod Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er langt alvorligere end tidligere offentligt kendt. 

 

Senest har et flertal i Folketinget sagt nej til at tv-transmittere rigsretssagen mod den tidligere Venstre-næstformand Inger Støjberg. Alle tre personsager vil kunne få afgørende indvirkning på dansk politik i den kommende tid. Lige nu og her står Morten Messerschmidt i den største knibe: Bagmandspolitiet har rejst sigtelse for bl.a. dokumentfalsk, og dermed er hans muligheder for at erobre formandsposten i Dansk Folkeparti alvorligt svækket.

 

Konservatives formand Søren Pape Poulsen har foreløbigt afvist at forholde sig direkte til anklagerne mod Naser Khader – og som en anden Fætter Højben ser det ud til at lykkes for ham. Konservative ridder på en bølge af succes, og Søren Pape er reelt på vej til at blive den borgerlige statsministerkandidat. Men noget stort lederskab udviser han endnu ikke.  

 

Se ny udgave af 'BorgenLateNight' med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.