Borgen Late Night: Slagsmål i kulisserne

Borgen Late Night | 31. august 2021

Magtkamp, finanslovsudspil og ny alliance
Glem finansloven, glem corona: Landbruget udgør lige nu den mest beskidte mudderpøl af konflikter på Christiansborg. På den ene side har S-regeringen forpligtet sig til at nedbringe udledningen af drivhusgasser fra landbruget, og er derfor under pres for at gennemføre en omlægning, der kan blive dyr for mange landmænd. På den anden side står Venstre, som nægter at sende hele klimaregningen til landbruget.

Venstres chefforhandler Troels Lund Poulsen spiller sjældent højt spil: Han vil ikke engang forhandle med fødevareminister Rasmus Prehn, som affærdiges som en "stik-i-rend-dreng". Venstre vil have regeringstoppen involveret, for der skal penge på bordet, Mange penge. Men måske spiller Venstre for højt spil? For fødevareministeren har straks svaret tilbage, at S-regeringen snart er parat til at indgå en aftale med de røde.

De voldsomme forviklinger stiller S-regeringen i et ubekvemt dilemma: Skal de satse på et bredt forlig med Venstre – men dermed risikerer at støde venstrefløjen fra sig? Eller skal Prehn i stedet gøre som han truer med og gå sammen med netop venstrefløjen – og dermed risikere at tirre landbruget? Der findes ingen lette løsninger tilbage.

Hør de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen diskutere magtkampen, samt ugens finanslovsudspil og den nye alliance mellem De Radikale og Konservative.

Denne udgave af Borgen Late Night er optaget med publikum i Jyske Bank LIVE-studiet på Strøget under Aarhus Festuge.

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.