Borgen Late Night: Sidste udkald inden valget

Borgen Late Night | 23. august 2022

Statsminister Mette Frederiksen har sat gang i en sværm af udspil - her senest et bandeudspil, som skal få Socialdemokratiet til at fremstå hårdere i retspolitikken. Længere straffe og flere fængselspladser. Dermed forsøger det  pressede regeringsparti at kapre vælgere tilbage, ikke mindst fra den nye store hovedkonkurrent: Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne.

 

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen er også i offensiven. Han har spillet med en sjældent ideologisk pakke, der bl.a. lægger op til at sænke topskatten og skære på de sociale ydelser. Men er det lidt for overmodigt? Er De Konservative ved at give Socialdemokratiet en perfekt platform for at kunne føre valgkamp mod en borgerlig blok, der kun vil gavne de rigeste?

 

For det tredje store parti, Venstre, er der ikke meget godt nyt. Seneste meningsmåling tegner på et katastrofevalg – med en historisk lav opbakning på blot 11 procent. Dog er Søren Gade vendt tilbage til dansk politik. Men er det nok? Står Jakob Ellemann-Jensen over for en ydmygelse?

 

Se ugens udgave af BorgenLateNight med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.