Borgen Late Night: Sejrssikker tale fra Zelenskyj

Borgen Late Night | 29. marts 2022

Hele Folketinget er farvet blå og gule for tiden. Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj holdt tirsdag en videotransmitteret tale til Folketinget. Og budskabet var mere sejssikkert end nogensinde før: Han anmodede de danske politikere om at hjælpe med genopbygningen af det frie, demokratiske Ukraine, når krigen en skønne dag er slut. 

Konkret foreslog Zelenskyj, at Danmark kunne blive værtsland for genopbygningen af den stolte værftsby Mykolajiv. I en talen roste Zelenskyj også både Folketinget for hidtil at have støttet med våbenleverancer og danske virksomheder for at have trukket sig ud af Rusland. Men forude kan måske vente en højere pris?

Med 100.000 ukrainske krigsflygtninge på vej mod Danmark og voldsomt stigende priser på både energi og fødevarer er der en stor regning på vej, som politikerne i den kommende tid vil kæmpe om at skulle finansiere. Hvem skal betale? Og er danskerne reelt klar til afsavn og omprioriteringer? 

Endelig er Tibetkommissionen også netop kommet med en sjældent kritisk beretning om skandalen, hvor demonstranter i 2012 blev skubbet væk for at skærme den kinesiske præsident. Nu viser det sig, at det faktisk var Udenrigsministeriet, som havde fået politiet til at bryde grundloven. Men hvem har egentlig fået ansvaret?

Se ugens Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.