Borgen Late Night: Regeringen i modvind

Borgen Late Night | 10. maj 2022

Gaveboden er gået i stå: S-regeringens løfter om at uddele gavechecks til fattige pensionister er ramlet ind i problemer. De Radikale vil ikke være med til at "hælde benzin på bålet", som politisk leder Sofie Carsten Nielsen siger. Og dermed har finansminister Nicolai Wammen foreløbig gjort regning uden vært: S-regeringen har ikke flertal for hjælpen.

Sammenbruddet kan hurtigt føre til vanskeligheder på flere andre områder, ikke mindst forpurre de samtidige forhandlinger om en større grøn skattereform. Tiden, hvor S-regeringen selv kunne diktere vilkårene – og betale sig til opbakning med hjælpepakker – er tydeligvis forbi. Inflation, stigende priser og aktiekollaps tegner i det hele taget til at ville give Socialdemokratiet større og større problemer.

Om blot tre uger er der EU-folkeafstemning om det danske forsvarsforbehold. Hvor står fronterne? Bliver det et ja eller nej?

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen – og med statsminister Mette Frederiksen som en slags 'guest star'

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.