Borgen Late Night: Politisk super-uge

Borgen Late Night | 7. december 2021

De kommende dage bliver skelsættende i dansk politik: Torsdag skal statsminister Mette Frederiksen afhøres i minkkommissionen, og her risikerer hun at blive grillet i op til otte timer for sit mulige ansvar i forbindelse med den ulovlige beslutning om at slå samtlige mink ihjel sidste år. Afhøringen kan blive skæbnesvanger for en i forvejen presset statsminister. 

Men retsdramaet slutter bestemt ikke der: På mandag falder dommen således i rigsretssagen mod Venstres tidligere næstformand Inger Støjberg. Og dommen i rigsretssagen vil få altafgørende indflydelse på ikke kun Inger Støjbergs fremtid som toppolitiker, men også på udfaldet af det kaotiske formandsopgør i Dansk Folkeparti. 

Selv om et flertal af DF’erne fortsat håber på, at Støjberg vil ende med at stille op som formand, begynder det faktisk at blive stadig mere vanskeligt at se, hvad hun egentlig skulle få ud af at træde ind i et parti, der er på sammenbruddets rand. Senest har byrådsmedlemmet Merete Dea Larsen fra Roskilde budt sig til som formandskandidat. Dansk Folkeparti er ved at udvikle sig til en tragisk folkekomedie.

Hør også om årets finanslov, hvor finansminister Nicolai Wammen fik landet endnu et mindeligt kompromis – ikke mindst ved at udskyde flere af de mest kontroversielle forhandlinger om bl.a. arbejdsudbud og sociale ydelser til senere. Men støttepartierne er tilfredse, og dermed har S-regeringen fået signaleret lidt hårdt tiltrængt stabilitet.

Se ugens udgave af Borgen Late Night med Benny Damsgaard (som vikar for Jarl Cordua) og Lars Trier Mogensen

Vil du være klog på økonomi, samfund og tendenser?

Tilmeld dig "Jyske Bank Nyt" — et nyhedsbrev, som udkommer hver måned med økonomisk inspiration, viden og holdninger. Du kan altid afmelde dig igen.